maandag 8 oktober 2007

Myconos

Donderdagmorgen tegen een uur of zeven vertrokken me de ferry die vanuit Pireaus (haven 15 km buiten Athene) vertrok. Redelijk winderig en daardoor wel te koud om in een T-shirt te zitten L maar na een vijftal uur kwamen we in een zonnig Myconos aan. Al het gerief in de kamer gestoken en ineens richting strand vertrokken. Rustig gezwommen en bijgeslapen om ‘s avonds de eerste club te bezichtigen. Een leuke opener. Maar in tegenstelling tot Athene liep het feestje al vroeger op zijn einde, een uur of vier. Na deze tijd werd de kans op nachtelijk mannelijk gezelschap alleen maar groter. Dus op tijd in bed. De volgende morgen goed uitgeslapen om uitgerust te zijn voor een luie namiddag bij het strand :D Die avond was de disco wel een flop, waardoor we de kleine smalle straatjes van de “stad” hebben verkend tot laat in de nacht. Minder dansen maar daarom niet minder plezier :D De derde dag er vroeg uit om toch een beetje cultuur bij de trip te betrekken. Een kleine boot bracht een beperkt aantal mensen die uit hun bed raakten naar Delos, een eiland op een paar kilometer van Myconos. Dit was een religieuze plaats waar ze enkele goden vereerden. Nu is het echter allemaal kapot(zie pompei :p) en moeilijk om een idee te vormen van wat er eigenlijk stond. Maar het was toch indrukwekkend om zoon verlaten eiland te zien dat zoon rijke geschiedenis heeft. Helemaal tot rust gekomen waren we klaar voor het laatste strandavontuur, het zogenaamde Paradise beach. Het zag er wel leuk uit maar ni echt zo paradijselijk. Toch goe gezwommen en plezier me de groep beleefd. Tegen een uur of vijf was er een club daar op het strand dat een feestje op gang bracht. Wel leuk om bij een ondergaande zon naar leuke muziek te luisteren en wa te dansen J maar het echte clubwerk moest natuurlijk nog komen op deze slotavond. Terug naar de club waar we de eerste dag waren om daar een mooie afsluiter te hebben! Nadat de club dichtging terug naar het hotel getrokken om daar een bezoek te brengen aan het zwembad. Geweldig uitzicht, verlicht zwembad en leuk gezelschap, meer hoeft er niet te zijn! Om twee uur de ferry terug naar het warme en superdrukke Athene genomen om tegen een uur of negen thuis te komen.

Gelukkig was het geen hoogseizoen want dan is de toeristische rotzooi helemaal irritant. Hoewel de homo cultuur duidelijk aanwezig is op het eiland is en in het hoogseizoen wel een impact kan hebben op de aangenaamheid van het verblijf, bleef het beperkt tot een homokoppel dat leuke vakantiefoto’s nam naakt op enkele meters van onze strandplek. Geluk gehad of de realiteit?

In ieder geval was het een geslaagde trip waardoor de groep, of toch delen hiervan elkaar beter hebben leren kennen en ongelofelijk veel plezier gemaakt. Een mooie rode kleur overgehouden doordat drie dagen zonder zonnecrème toch niet zoon goei idee was J

FOTOS te vinden op http://www.flickr.com/photos/moonsopolis/

Hasta la vista! (er wordt nog aan het spaans gewerkt ;))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten