dinsdag 16 oktober 2007

een week op school

De eerste week school is al gepaseerd en vraagt om enkele nabeschouwingen :p Ik had wa meer lessen gevolgd dan ik eerst had gekozen, gewoon om te kijken of er geen interessantere dingen bij waren. Achteraf bleek dat ik buiten de twee verplichte vakken toch al goe had gekozen. Het valt wel op dat het niveau lager ligt. Of dit door het griekse onderwijs komt, of door het slechte engels van sommige studenten blijft onduidelijk. Sommige leerkrachten zelf doen ook hun duit in het zakje door ongelofelijk slecht engels te praten, hierdoor wordt een drie uur durende les als Europese economische integratie al snel een hel ;) Maar dit wordt dan gecompenseerd door andere leukere lessen en leerkrachten zoals een vak over reclame en een ander over ondernemerschap.
Maar na een hele week op tijd te gaan slapen (het normale griekse uur!) en braaf alle lessen te volgen mocht het weekend toch wa entertainment brengen. Vrijdag begon al goed met de eerste regenbui sinds ik hier ben! Zaterdag hebben we het strand nog is opgezocht, het vuilste tot hiertoe. Het lag tussen de haven van Piraeus en een jachthaven. Plastieke flessen, teensleffers en een dode rat hier en daar zorgden ervoor da er dan toch maar niet werd gezwommen. Op weg naar huis nog wel goe zitten voetballen op het Syntagma plein, alle mensen op weg naar huis en wij een pintje drinkend en op blote voeten wa sjotten :D 's Avonds was er een feest in het park achter de school. Totaal ongeorganiseerd, gewoom een muziekinstallatie in het park gesleept en hier en daar wa lichten. Het weer was nog lekker warm, superveel volk die allemaal hun eigen drank en andere dingen mee hadden genomen en zo hebt ge een feesjet. Er waren twee delen gemaakt: een met alternatievere muziek en een ander met elektronische dingen. Maar na een viertal uur van redelijk monotone dingen dan toch maar richting huis getrokken.
Nu is de tweede week bezig en ook de winter leek te zijn begonnen. Twee dagen met temperaturen van 15 graden snachts en iedereen was al direct in de winterkleren gedoken :D Maar nu is het terug verbeterd, heel waarschijnlijk gaat het nu dertig graden blijven tot Nieuwjaar. We zien nog wel!

Tot devolgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten