woensdag 17 november 2010

Belo Horizonte - Inhotim

Doordat er een hoop lange weekends zijn in oktober en november laat dat ook toe om wa meer te reizen. Afgelopen weekend was de bestemming Belo Horizonte. De stad wordt ook wel BH genoemd en is de derde grootste stad van Braziliƫ met zo'n 5 miljoen inwoners. Vanuit Franca was het een busrit van ongeveer 8 uur.


Vrijdag na het werk de bus op om daar zaterdagochtend aan te komen. 

Het plan was om die dag Inhotim te bezoeken. (Inspiratie van ons papa dankzij de Braziliƫ voor Beginners reeks :P) Het is een park dat op anderhalf uur van BH ligt. In het park zijn staan buiten beeldhouwwerken, andere kunst en ook een pak paviljoenen waar allemaal nog kunst in hangt of wordt afgespeeld. Een korte video en de foto's zijn hieronder te vinden.

Twee dingen die eruit springen.

Na mijn bezoek aan Salvador in maart van dit jaar waren we tot de conclusie gekomen dat het daar een triestige bedoeling was. Maar blijkt dat sinds het er in het centrummeke, het belangrijkste deel van de stad, voor de uitroeping tot UNESCO werelderfgoed nog slechter aan toe ging. Prostitutie, geweld, verloedering en alles wat daar hand in hand mee gaat. 
Miguel Rio Branco was een Spaanse fotograaf die er in de jaren 70 is belandt en daar een pak foto's maakte. Maar ondanks al die negatieve dingen echt mooie foto's wist te maken. 








En zoals een bezoek aan een museum zoals het Muhka in Antwerpen altijd wel meerdere WTF momenten oproept, kon dat ook hier niet ontbreken. Soms is het kunstige in de moderne kunst nogal ver te zoeken.

In dit geval was er een film bezig over een carnavalstoet. In de carnavalstoet reed er een bulldozer mee. Aan de achteras van de bulldozer hing allemaal klei. Een ook een naakte man. Door het rijden van de vrachtwagen draaide de achteras. En die man boetseerde vervolgens met zijn penis de klei. Al een redelijk vreemde situatie tot hiertoe. Maar ineens heeft deze man een dode aap vast, die hij gebruikt om mee te boetseren. Wanneer de aap dan nog op de man kakte was het plaatje helemaal compleet.

Heel vreemd en kunstig allemaal!

Maar gelukkig waren er ook andere dingen die echt de moeite waren. De ongelofelijk mooie natuur. De stilte, vogels die fluiten.

En ondanks ik er een dag was heb ik nog niet alles kunnen zien. Alles werken liggen in een eigen omgeving, waardoor de afstand tussen hen nogal groot is. Voor diegenen die het ooit zouden bezoeken: er zijn ook wagentjes die tussen de werken rijden. ;)




Foto's te vinden op:
http://www.facebook.com/album.php?aid=570318&id=689290645&l=93d2fcebcc

Er zitten ook foto's tussen van verderop in het weekend. Meer daarover in een volgende blog post!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten